Ante Čavka - SAMOTNJAK

2

Login Form

Protiv lanca novinara Jovića

16. PROTIV LANACA NOVINARA JOVIĆAANTEČAVKA

PRIMORSKI DOLAC Primorski Dolac, 7. 10. 2005.

Predmet: Prosvjed protiv uhićenja novinara Josipa Jovića.

Presdjedniku Hrvatskog “državnog” Sabora

Zastupnicima Hrvatskog Sabora

Markov trg

ZAGREB

 

“Sloboda” i “neovisnost “ Hrvatske države najvidljivija je iz “policijskih lisica” novinara Josipa Jovića. To što se trenutno zbilo ne bi se moglo dogoditi ni u Tunguziji. Read More  A mene sram, stid. I pitam se od čega smo mi to

“neovisni”?

Neovisnost postoji samo u vašim pričama. U stvarnosti, zbog vašega “junaštva” ovo je jadna, ponižena i kukavna Zemlja. Krutu palicu Jove Ugričića zamijenila je podmukla pesnica bjelosvjetskih “činovnika”. Kralj Nabukodonosor nekoć je slično “klanjanje” tražio od svojih podložnika. Vi ste “ponosni teklići”. Je li to “neovisnost”, “sloboda”, “pravda”? Ako vama jest, meni nije. Meni Sloboda, Neovisnost i Pravda nemaju cijene. Zato me isključite iz vaše “hrvatske radosti”. Budem li podigao svetu hrvatsku Zastavu podignut ću je na pola koplja.

Nemam ništa osim Ponosa, a on je jedino što pravome Hrvatu treba. U dobu kad je junacima zabranjeno govoriti o kukavicama i izdajicama, a kukavicama i izdajnicima dopušteno govoriti o junaštvu, vlastitim Ponosom branim Slobodu i Dostojanstvo junaka Josipa Jovića. Ma koliko bio neznatan, a moja riječ bespomoćna, ovim se prosvjedom ograđujem od ovakve “slobode”,” neovisnosti” i “pravde”. I od vas, bogata, učena Gospodo! U svoj svojoj moći jedno ne možete: relativizirati ozbiljnost ovoga pisma ni uteći ispod njegova domašaja. Ime Josipa Jovića na to će vas trajno podsjećati.

Ante Čavka

Brojač posjeta

0483295
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
UKUPNO
195
166
947
441306
3607
10329
483295

Vaša IP adresa je: 3.236.83.154
Server Time: 2024-06-22 18:53:04