Ante Čavka - SAMOTNJAK

2

Login Form

Revnim crvenima

8. REVNIM CRVENIMAAnte Čavka

PRIMORSKI DOLAC

P.n.

HINI, Sveukupnoj hrvatskoj i svjetskoj javnost, Komunističkoj partiji, SKOJU, SUBNORU, Pionirskom savezu, Zločincima i Pravednicima.

 

Predmet: Čekam plodove skojevske savjesnosti. Read More

Nacionalsocijalizam i komunizam dva su krila istoga đavla. Odavna to znam, ali me naljutila bjesomučna dreka novovjekih skojevaca od Slobodne Dalmacije do posljednjeg pionirčića iste družine, ma gdje bili i kako se zvali, sručena na časna mladića Kostelića i na tu pametnu i marljivu obitelj. Göbelsovom metodom: ponavljaj laž, to

će postati istina, obitelj Kostelić mora nužno postati fašistička iako je normalnu čovjeku, čim čuje što je to mladić s nešto više od dvadeset godina rekao, posve jasno kako je ta izjava "bez veze" i kako samo zlobnici mogu u svemu vidjeti "fašizam".

Preosjetljive skojevske savijesti, tako budne u nadzoru nad svakom pojavom fašističkog vjetra, da troše dane i dane, članke i članke, teme i teme, emisije i emisije nad "ničim", morale bi biti savjesne u svim segmentima svoje savjesnosti. Zato ću ih i staviti na kušnju. Javno ću ih pozvati na mjesto jednoga drugog, znatno drugačijeg zločinstva, puno konkretnijeg od "zločinstva" jednog u govoru nespretna mladića. To što govorim usko je vezano uz fašizam i isto tako uza šport. Još više uz govor o pravdi i istini.

Gospodo, skojevci! Na nogometnome igralištu u Drnišu, valjda znadete gdje je Drniš, partizanska vojska 5. 12. 1944. godine izvršila je nevjerojatno podal ratni zločin nad njemačkom vojskom. Bez provjere i suđenja utjerali su vojsku, najmanje pet stotina ljudi, u podzemno sklonište, a onda ih žive zatrpali miniranjem ulaza. Do danas nitko groba nije otvorio iako svi europski vrapci znaju za to mjesto.

Da vam bude laganija istraga to je napravila 26. brigada, osmoga korpusa, na čijem su čelu bili: Božo Božović, Miloš Uželac, Boško Šiljegović i kao politički "komesar" Miko Tripalo.

Jedan od generala ove vojske i danas vam je glasoviti "antifašist" i često polaže vijence u pratrnji splitskih gradonačelnika.

Ratni zločin ne zastarjeva: ni ovaj. Gospodo novinari, glasnici demokracije i pravde: Klauški, Krile, Blaževićko, Laušiću, Đuričiću, Maroviću, Ljubičiću... Gospodine Puhovski, Pusiću, gospodo iz Haaškoga suda za ratne zločine, Gospođo Krizmanić, Pusić, vi svemoćni sociolozi, akademici, zaštitnici svih ljudskih prava i revni glasnici istine... Vi od hrvatskih vlasti, stanovnici banovina ili vi od Pantovčaka ...

Čekam kad ćete otkopati ovaj grob i kad ćete omogućiti drniškoj mladeži ne igrati nogometa na tuđim kostima. Čekam istragu i razlikovanje, imenom i prezimenom tko je antifašist, a tko zločinac. I brojim: članak po članak, temu po temu, emisiju po emisiju, što ćete ih utrošiti na rasvjetljavanje ovoga zločinstva.

Javnost vam je u rukama. Puno ste obrazovaniji od Ivice Kostelića. I Janice. Imate pred sobom policijski aparat, imate sudstvo, nevjerojatno moćne mogućnosti. Možete tako lako pokrenuti i svjetsku javnost. Možda tako donesete mir onima što već šezdeset godina tragaju za mrtvim sinovima i muževima.

Nemojte reći kako to nije važno i kako je to već daleka prošlost. I nemojte ovo prešutjeti. Budete li šutjeli ovo će pisanje biti potvrdom kako vaše skojevske duše i viču samo "držte lopova" kako se normalni ljudi ne bi dosjetili vašem vikanju zaviriti u dubinu i vašoj istini zakucati na vrata.

Čekam. Prelistavajući uglavnom skojevske uratke i tražeći tragove istinskoj pravdi, slobodi i mudrosti.

Brojač posjeta

0451041
Danas
Jučer
Ovaj tjedan
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
UKUPNO
12
24
36
410567
1733
2117
451041

Vaša IP adresa je: 3.236.237.61
Server Time: 2023-09-26 13:25:40